С наближаването на Световното първенство в Катар вълненията у феновете започват

...
С наближаването на Световното първенство в Катар вълненията у феновете започват
Коментари Харесай

Това са голмайсторите на световното по футбол според статистиката

С наближаването на Световното състезание в Катар вълненията у почитателите стартират да бушуват все по-силно. Едно от нещата, които ги интересува най-вече е, кои играчи другите онлайн букмейкъри са отредили за евентуални голмайстори на шампионата. Сега ще разгледаме дружно някои от най-спряганите благоприятни условия.

Липсата на качествени играчи от огромни интернационалните шампионати не е нещо ново. Но на Световното състезание в Катар ще липсва най-резултатният голмайстор в Европа. Ако Ерлинг Хааланд беше отпътувал за Катар, той сигурно щеше да бъде любимец за спечелването на " Златната обувка ". Мохамед Салах е другото огромно име, което липсва, само че към момента има доста завършващи играчи от международна класа, които ще се стремят да оглавят класацията на голмайсторите.

Килиан Мбапе (Франция)

Ако ерата на владичество на Лионел Меси и Кристиано Роналдо е към своя край, то ерата на Хааланд и Мбапе сигурно е в ход. Докато Хааланд ще следи отдалеко, Мбапе ще бъде в центъра на събитията за настоящите международни първенци Франция. Той беше разгласен за най-хубав млад състезател на предходното издания, вкарвайки четири гола.

Нападателят на ПСЖ е отбелязал цели 168 гола за клуба си след последното Световно. Само Левандовски има повече (211) в петте най-големи европейски лиги. Френският нападател обаче е най-резултатния в тях за 2022 година - с 42 гола.

Карим Бензема (Франция)

Ако Мбапе не успее да се оправи, Дешан може да се възползва от лукса да разпореди на носителя на " Златната топка " Бензема да вкарва голове. Това не е неприятна алтернатива, нали? След дълго неявяване от състава на Франция, Бензема се завърна за отсрочения шампионат Евро 2020. За разлика от Мбапе, се разписа четири пъти, като по този индикатор го изпревариха единствено Патрик Шик и Роналдо.

След като Роналдо напусна Мадрид през 2018 година, Бензема се засилва, с цел да потвърди, че е един от най-хубавите нападатели в света. През предишния сезон той вкара 44 гола в 46 мача във всички надпревари, като по този индикатор го изпреварва единствено Левандовски. Това беше задоволително за Бензема да спечели  " Златната топка " за 2022 година - първата му такава купа.

Лионел Меси (Аржентина)

От един притежател на " Златната топка " до човек, който е печелил премията рекордните седем пъти... Меси не може да бъде подценяван. Капитанът на Аржентина към този момент съобщи, че този шампионат ще бъде последното му международно състезание. Ще направи всичко допустимо да бъде непогрешим в играта си. С 12 гола в 18 мача във всички надпревари през този сезон, Меси е надминат единствено от шестима разнообразни играчи в клубове от петте най-големи европейски лиги през 2022-23 година Вече надмина броя на головете си за ПСЖ през предишния сезон - 11. Процентът на осъществените от него попадения е 15,8% от общо 76 опита. Значително по-нисък е от този на някои от противниците му за " Златната обувка ”:

● Килиан Мбапе - 22,5%

● Неймар - 30,0%

● Роберт Левандовски - 24,3%

Има какво да се желае, само че е на път да се върне в сериозна форма.

Неймар (Бразилия)

Третият състезател на ПСЖ, който попадна в листата на най-хубавите. Неймар стартира сезона с летящ старт и евентуално за финален път още веднъж ще бъде водеща фигура за Бразилия. Преди осем години упованията към 22-годишния тогава състезател бяха прекомерно огромни, а травмата му на четвъртфинала против Колумбия съкруши нацията. След като през предишния сезон вкара единствено 13 пъти, а в Шампионската лига въобще не се разписа, през тази акция той е великолепен. През 2022-23 година 30-годишният състезател е отбелязал 15 пъти във всички надпревари досега. И към този момент има с две попадения повече от предишния сезон.

Хари Кейн (Англия)

Сред водещите имена е носителят на " Златната обувка " за 2018 година Хари Кейн, който ще се стреми да направи още една крачка напред с Англия. Само на три гола е от това да изпревари Уейн Рууни като рекорден голмайстор на Англия. Отбеляза шест гола, когато тимът на Гарет Саутгейт доближи до полуфиналите в Русия, въпреки три от тях бяха в един мач против Панама.

Слабата акция на Англия в Лигата на нациите ги кара да се насочат към Катар с малко кисела нотка. Те обаче имат гения да продължат надълбоко в надпреварата и Кейн би трябвало да бъде обсъждан като претендент да резервира премията, която завоюва преди четири години. Неговите 12 гола в европейските квалификации бяха реализирани единствено от Мемфис Депай. Разликата обаче е, че Кейн го направи с 36.4% успеваемост по отношение на направените удари, до момента в който Депай е много обратно - с 20.7%.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР